Maltipoo prijs: hoe duur is deze viervoeter? | Maltipoo Wereld (2024)

Inhoudsopgave

Heb je nog nooit gehoord van de Maltezer x Poedel, dan is dit artikel speciaal geschreven voor jou. Misschien ben je na vandaag wel overstag en ga je ook een Maltipoo kopen. In dit artikel gaan we de prijs van deze viervoeter bespreken en de kosten die je kwijt zal zijn als je een hond van dit ‘merk’ gaat kopen. Hoe duur is deze viervoeter nu werkelijk?

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Maltipoo nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Maltipoo!

Wie is deze prachtige Maltipoo?

Deze kruising tussen twee van ’s werelds meest schattige honden, is niet alleen qua uiterlijk heel lief, ook zijn karakter is heel lief en aanhankelijk. Het is niet moeilijk om dit dier op te voeden. De viervoeter zal bij het televisie kijken heerlijk tegen je aan komen liggen of zelfs bij je op schoot klimmen. Hij zal zijn hoofdje bij jou in de hand leggen. Het kan echt je grootste vriend worden.

Hoe ziet de schattige Maltipoo eruit?

Qua uiterlijk is deze kruising een van de meest schattige honden die er bestaan. Net als bij andere kruisingen is het altijd nog een beetje de vraag hoe een kruising uiteindelijk eruit zal gaan zien, maar bij dit hondje is het niet lastig om een voorspelling te maken. De vacht zal heerlijk zijn om te knuffelen. Het dier komt overigens in zes verschillende afmetingen – van groot tot theekop.

Hoeveel betaal je voor een pup?

Het ligt er natuurlijk heel erg aan waar je een puppy koopt en hoe professioneel de fokker van een Maltipoo is, maar de gemiddelde pup zal ergens tussen de 1200 tot 1800 euro kosten. Uitschieters naar boven kunnen zelfs 2600 euro rekenen. Maar op Marktplaats vind je ook puppy’s van dit ‘hondenmerk’ waar je slechts 700 euro betaalt. Het is echter maar de vraag of die versies wel gezond zijn.

Let op:Alles wat je wilt weten over jouw Maltipoo wordt ook uitgebreid behandeld inMaltipoo Handboek. Je kan het handboek bekijkenvia deze link.

Maltipoo prijs: hoe duur is deze viervoeter? | Maltipoo Wereld (1)

Wie bepaalt de waarde van een puppy?

De waarde van een Maltipoo wordt uiteindelijk bepaald door de markt. Het is wat de gek ervoor geeft. Toch zijn er ook wel een aantal verwachtingspatronen. Een goede fokker zal meer geld vragen dan een huishouden dat voor de lol een nestje laat baren. Hoe meer DNA- en genetisch onderzoek er is gedaan, hoe meer je waarschijnlijk kwijt zult zijn voor een dergelijke hond.

De overige kosten die je maken zult

Geld betaal je natuurlijk niet éénmalig voor een viervoeter, maar zijn hele leven lang. Je zult het dier moeten voeren, verzorgen, opvoeden en af en toe ook nog eens naar de dierenarts brengen. Dat kost allemaal geld. We zullen er in dit artikel ook dieper op ingaan. Voordat we dat doen, willen we je kort kennis laten maken met de Maltipoo.

Over de Maltezer x Poedel – hoe is hij ontstaan?

De Maltipoo is een echte designerhond. Steeds vaker is het in ons land populair om niet een rashond te hebben, maar een hond die niemand anders kent of heeft. Originaliteit heeft waarde voor veel mensen en is misschien nog wel belangrijker dan het behouden van bestaande rassen.

Ontstaan als designerhond in de VS

Het waren de Amerikanen die voor het eerst begonnen met het fokken van designerhonden. Waar er in Europa vaak regels en standaarden zijn, soms ongeschreven, zijn die in Amerika allemaal te koop en maakt het niet zo veel uit. Het is dan ook de VS waar in de jaren zestig en zeventig de eerste Doodles en Poo’s – kruisingen van rashonden met specifiek de Poedel – ontstonden.

Waarom specifiek met de Poedel?

Het was specifiek de Poedel die veel met andere rashonden werd gefokt. De Poedel heeft een aantal hele serieuze en leuke kenmerken waar veel mensen erg vrolijk van worden. Het feit dat de Poedel een vacht heeft die eigenlijk nooit uitvalt is erg positief voor mensen met allergieën. Daarnaast komt de Poedel voor in meerdere afmetingen en kun je dus elk ras ‘klein krijgen’, letterlijk.

De komst van de iconische Maltezer

De Poedel werd gekruist met de Maltezer, waarschijnlijk ’s werelds oudste hondenras of in ieder geval één van de oudste. Het gebeurde in de jaren negentig van de vorige eeuw dat dit dier voor het eerst officieel werd gekruist tot een Maltipoo. Al snel werd deze kruising, deze mix van twee iconische hondenrassen, erg populair. Vooral bij beroemdheden is de viervoeter bekend en beroemd.

Erkenning laat nog op zich wachten

Het is op zich logisch, maar wel jammer voor eigenaren van een Maltipoo, dat het dier nog niet is erkend als rashond. Dat komt natuurlijk vanwege het feit dat het hier gaat om een simpele mix. Er zijn geen data over hoe de hond er na een generatie of 10 uit zou zien en waarschijnlijk trekt het dier één bepaalde kant op. We kunnen dus niet serieus spreken over een ‘ras’ en dat weten de kynologische organisaties ook.

De kosten van het kopen van een Maltipoo – hoeveel ben je nu echt kwijt

We hebben het in de inleiding er al een beetje over gehad. De kosten van een Maltipoo worden bepaald door een groot aantal factoren. Wie is de aanbieder, bijvoorbeeld, maar ook de kleur, het uiterlijk en hoeveel generaties terug de hond voor het laatst werd gekruist?

De fokker

Verreweg de belangrijkste factor die de prijs van een Maltipoo bepaalt, is de betrouwbaarheid van de fokker. Je kunt niet verwachten van een broodfokker of een simpele aanbieder op Marktplaats die nog nooit van fokregels heeft gehoord, dat hij dezelfde prijs gaat vragen als een fokker die jarenlang alleen maar naar stambomen en genetica heeft gekeken. Goede fokkers zijn hun geld waard.

De kleur en vacht

Omdat elke Maltipoo er weer net iets anders uitziet, is het dus heel erg verstandig om te gaan kijken bij een nestje met puppy’s. Elke viervoeter kan weer een hele andere unieke kleur hebben en ook de vachtsoort kan net iets anders zijn. Puppy’s met een vacht die dichter bij de Poedel ligt, zullen net iets meer geld opbrengen vanwege de kans op een hypoallergene vacht.

Het asiel

Je kunt (bijna) volledig gratis een dergelijke Maltezer x Poedel aanschaffen, maar daarvoor heb je wel wat meer ervaring nodig. Je kunt zo’n dier namelijk redden uit het asiel en een tweede leven bezorgen. Dit is niet alleen heel nobel, het is ook nog eens heel goedkoop. Weet wel dat je vaak te maken hebt met honden met een probleem verleden. Al zal dat bij de Maltipoo niet altijd zo’n groot probleem zijn.

Overige kosten waar je ook rekening mee zult moeten houden met de Maltipoo

Als je eenmaal de 1200 tot 1800 euro hebt neergelegd voor het aanschaffen van een Maltipoo en je rijdt met het diertje in je auto terug naar huis, weet dan dat het uitgeven van geld eigenlijk nog maar net is begonnen. Je moet nog heel wat kopen voordat je viervoeter tevreden kan slapen die avond.

Alle benodigdheden op dag nummer één

Op de eerste dag heeft een hond al een vol bordje met voer nodig, een drinkbak, zul je het dier een plekje moeten geven om te slapen. Daarnaast moet het diertje ook nog een keer uitgelaten worden (want hoe gaat hij anders zijn behoeften doen). Je hebt dus een lijn, mand, voerbak en drinkbak nodig. Dat koop je maar beter allemaal nieuw, want het is niet zo hygiënisch om tweedehands te kopen.

Dag nummer twee

Op dag twee zul je nog meer dingen nodig hebben. We hebben het dan over de verzorging. Denk bijvoorbeeld aan het poetsen van de tanden van je viervoeter, maar ook het borstelen van de vacht. Zeker bij de Maltipoo is dat van belang. Ook heeft het dier voldoende mentale uitdagingen nodig – koop bijvoorbeeld een hondenspeeltje of -puzzel om zijn horizon te verbreden.

Leer alles over jouw lieve Maltipoo

Wil je álles leren over jouw Maltipoo? Bekijk dan ook hetMaltipoo Handboekeens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken→

Maltipoo prijs: hoe duur is deze viervoeter? | Maltipoo Wereld (2)

De kosten van de dierenarts en opvoeding

Zoals elke rashond, heeft ook de Maltipoo te maken met erfelijke aandoeningen en genetisch bepaalde afwijkingen. Het feit dat we het hier hebben over een kruising maakt niet zo heel veel uit. Ook de dierenarts kan flink wat kosten met zich meebrengen. We raden je aan om van tevoren een goede medische verzekering af te sluiten zodat je niet op onverwachte kosten zal stuiten. Leg ook wat geld opzij voor een goede opvoeding. Soms is een cursus hondentraining heel erg goed voor jou en je hond.

De Maltipoo kost je altijd geld

Over het algemeen kun je de stelregel hanteren dat hoeveel geld je kwijt bent bij de aankoop van een Maltipoo, zoveel geld zal je per jaar ook neer moeten leggen voor de verzorging en voeding van een dergelijke hond. Wees dus voorbereid op de kosten die je zult moeten maken en laat je er niet door uit het veld slaan. Uiteindelijk maakt geld niet gelukkig, maar je kunt er wel een hond van kopen en een hond maakt je gelukkig.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Maltipoo?

Bekijk dan het Maltipoo Handboekeens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Maltipoo prijs: hoe duur is deze viervoeter? | Maltipoo Wereld (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6358

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.