Maltipoo kopen: de ultieme gids | Maltipoo Wereld (2024)

Inhoudsopgave

Een lekker krullending, de Maltipoo is een prachtige viervoeter waar menig hondenliefhebber helemaal van zal smelten. Jij ook? Het kleine pluizige hondje zal een levenslange metgezel zijn voor jou en je hele gezin! In dit artikel willen we je alle ins en outs vertellen over wat te doen als je een dergelijke kruising tussen een Maltezer en een Poedel wil aanschaffen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Maltipoo nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Maltipoo!

Een hele lieve en makkelijke viervoeter

Niet elke hond is makkelijk op te voeden en bij sommige rassen heb je zelfs een bak aan ervaring nodig om het dier in huis te nemen. Dat allemaal geldt niet voor de Maltipoo. Dit beestje heeft van nature al een heel goed en geschikt karakter om samen te leven in een gezin met gezelligheid en veel kinderen. Het enige wat je moet doen is het dier kennis laten maken met het leven – socialiseren heet dat.

Alles over het uiterlijk van de mix

Een van de redenen waarom mensen smelten van dit kleine viervoetertje, is natuurlijk de vacht. De krullen van deze kleine kruising zijn gewoon om helemaal op te eten. Het is helemaal niet gek als deze viervoeter na een lange dag lekker bij je op schoot komt zitten als je televisie aan het kijken bent. Hij vindt het heerlijk om bij jou onder de arm in slaap te vallen.

Waarom het kopen niet makkelijk is

Het kopen van een Maltipoo is helemaal niet zo simpel als het lijkt. Je kunt niet zomaar een dierenwinkel in stappen of op Marktplaats een order plaatsen. Ten minste, dat kan wel, maar dan weet je niet of het dier ook daadwerkelijk volgens de fokregels is gefokt. Gebeurt het fokproces niet goed, dan heb je de kans dat het dier na verloop van tijd ernstige problemen krijgt met zijn gezondheid. We raden je dus aan om het goed te doen en om een professionele fokker in te schakelen.

Let op:Alles wat je wilt weten over jouw Maltipoo wordt ook uitgebreid behandeld inMaltipoo Handboek. Je kan het handboek bekijkenvia deze link.

Maltipoo kopen: de ultieme gids | Maltipoo Wereld (1)

Het doel van dit artikel

In dit korte artikel willen we je graag de basiskennis geven die je nodig hebt als je op zoek gaat naar een puppy van dit ‘hondenmerk’. Als je je houdt aan onze tips, dan verzekeren we je dat je niet in de vallen trapt van zogenaamde ‘broodfokkers’ die voor veel geld een ongezond en onverantwoord gefokt puppy je aanpraten. Niemand zit te wachten op een hond met gezondheidsproblemen van meet af aan.

Een korte kennismaken met de Maltipoo – hoe is het dier ontstaan?

Het is goed om een beetje kennis te maken met een hondenras, voordat je overgaat tot het kopen van zo’n dergelijke viervoeter. Laten we daarom kort een overzicht geven over zowel de Poedel als de Maltezer. Alleen als je de oorsprong kent van de honden, zal je het dier op waarde kunnen schatten.

De Poedel, een populaire mixmaker

De eeuwenoude en misschien wel bekendste hond die er bestaat is de Poedel. Deze Europese hond is anno nu de hond die het vaakst wordt gebruikt om mee te kruisen. Hoeveel variaties van de ‘Doodles’ en ‘Poo’s’ bestaan er? Je hebt de Labradoodle, de Goldendoodle en nu dus ook de co*ckapoo en de Maltipoo. Kortom, we kunnen de lijst enorm lang maken. Feit is dat de Poedel een enorm populaire hond is om mee te kruisen.

Misschien wel de oudste rashond – de Maltezer

Wist je dat de Maltezer misschien wel de oudste hondensoort is die er bestaat? Het ras bestond volgens onderzoekers 5000 jaar geleden al op het eiland. Aristocraten in Spanje, Italië en Frankrijk in de middeleeuwen en daarna zijn degenen die het beestje zo goed mogelijk hebben proberen te bewaren. Het is gelukt – tot op de dag van vandaag bestaat deze witte krullenbol. En nu bestaat hij ook in de Maltipoo.

Hoe de Amerikanen de Maltipoo schiepen

Net als de meeste andere ‘Doodles’ en ‘Poo’s’ waren het ook de Amerikanen die de Maltipoo ‘schiepen’. In Europa is er toch meer respect voor tradities en is het eigenlijk niet zo populair om rashonden die eeuwenlang zijn bewaard te kruisen, maar in Amerika maakt dat allemaal niet zo heel veel uit. Mensen willen speciaal voor zichzelf ontworpen honden. Deze designerhonden worden ook in Europa echter steeds populairder.

Geen erkenning voor deze kruising

Het is bijna niet mogelijk om bij de grote kennelorganisaties erkenning te krijgen voor een kruising tussen diverse rashonden. Dat is ook het geval met de poedel en de Maltezer. Dat is zo, zelfs als er bewezen kan worden dat de kruising positief is voor de rassen – er zitten minder ziektes in het ras en de vacht van de hond wordt hypoallergeen. Dit zijn echter geen argumenten volgens de organisaties. De liefhebbers moeten het dus doen zonder erkenning.

Over het fokken met kruisingen

Over het algemeen zul je zien dat een kruising na allerlei generaties één bepaalde kant op gaat. Het dier wordt óf heel erg gelijk aan de Poedel, of de meeste kenmerken gaan terug naar de Maltezer. Dit is dan ook de reden waarom veel kynologische organisaties geen zin hebben in het erkennen van een kruising – het is onduidelijk wat de fokstandaarden in dat geval moeten zijn. Elke uitkomst kan er weer anders uitzien.

Het op de juiste manier aanschaffen van een rasechte Maltipoo

Wil je een Maltipoo kopen, dan moet je wel begrijpen dat dat helemaal niet zo makkelijk is in onze huidige maatschappij. Er zijn helaas heel veel slechte fokkers, gewetenloze aanbieders en mensen die niet het beste voorhebben met het ras. We raden je dus aan om de volgende feiten goed in je oren te knopen!

Neem de hond het beste als pup

Het is natuurlijk een heel nobel streven om een hond op leeftijd te nemen uit het asiel bijvoorbeeld, maar wij raden je aan om (zeker als je weinig ervaring hebt met het opvoeden van honden) om te beginnen met een pup. Een pup is veel makkelijker om op te voeden dan een volwassen hond. Hoe eerder een pup bij je in huis komt wonen, hoe makkelijker het is om een band op te bouwen.

Illegale hondenfokkers en -boerderijen

Er zijn, zeker in Oost-Europa, heel veel illegale fokkers en hondenboerderijen te vinden. De puppy’s die daar ter wereld komen worden Nederland vaak in gesmokkeld en onder valse papieren verkocht. Je kunt dus eigenlijk geen enkele aanbieder vertrouwen. Volgens de kranten zijn 75.000 van de 150.000, het totale aantal verkochte pups illegaal gefokt. Je kunt dus bij geen enkele fokker, verkoper of aanbieder honderd procent zekerheid hebben dat het proces eerlijk verloopt.

Zoek een erkende en betrouwbare fokker

De beste manier om er zeker van te zijn dat een viervoeter op een verantwoorde en liefdevolle manier ter wereld komt, is door een erkende fokker te zoeken. Fokkers zoek je het beste bij een fokvereniging of een rassenclub. Daar kom je vaak de meest ervaren en toegewijde mensen tegen. Zoek een fokker met passie voor een hondenras en bespaar ook vooral geen geld op het aanschaffen van een viervoeter.

Ga altijd kijken bij een nestje

Als je eenmaal een fokker hebt gevonden, dan is het goed om te gaan kijken bij het adresje. Of het nu een huis-, tuin- en keukenfokker is, of een echt bedrijf met kennels, we raden je aan om altijd langs te gaan. Je wilt ten eerste de fokker in de ogen kijken en ten tweede ook weten of de honden er een beetje hygiënisch bij lopen. Is de moederhond gezond? Zijn de broertjes en zusjes net zo gezond?

Dit moet je weten voordat je besluit om een Maltipoo aan te schaffen

Het is goed om de bovenstaande tips in je oren te knopen, maar daarnaast zijn er nog een aantal dingen die je wel moet weten. Een Maltipoo in huis halen kost namelijk ook geld, tijd en een heleboel liefde. Ben je klaar om je viervoeter dat te geven?

Leer alles over jouw lieve Maltipoo

Wil je álles leren over jouw Maltipoo? Bekijk dan ook hetMaltipoo Handboekeens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken→`

Maltipoo kopen: de ultieme gids | Maltipoo Wereld (2)

Vergeet de kosten niet

Het kopen van een viervoeter is heel leuk, maar je moet niet vergeten dat het nemen van zo’n viervoeter echt heel wat geld kan gaan kosten. Koop je een gezonde en verantwoord gefokte Maltipoo, dan kan dat al snel 1500 euro kosten (ergens tussen de 1200 en 1800 euro). Elke maand komen daar ook nog de kosten van het voer, de verzekering en de verzorging bovenop.

Verzorging en uitlaten

Een hond moet dagelijks worden uitgelaten en zeker bij de Maltezer x Poedel zul je de vacht van het dier echt elke dag moeten borstelen. Borstelen, borstelen en nog eens borstelen. Dat kost best wel wat tijd. Heb je die tijd niet, misschien is het dan beter om geen huisdier te nemen.

Wat je moet weten over het kopen van de Maltipoo

Niemand wil een arme, ziekige en zielige Maltipoo aanschaffen en daarom is het goed om de bovenstaande tips goed door te lezen. De enige manier om een gezonde en verantwoord gefokte hond in huis te hebben, is door het koopproces op een goede manier te doorlopen. Hou je dus vooral aan de bovenstaande tips. Veel succes met het kopen!

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Maltipoo?

Bekijk dan het Maltipoo Handboekeens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Maltipoo kopen: de ultieme gids | Maltipoo Wereld (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6352

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.